Ghid pentru intrarea la raiduri si FAQ (Pandaria update):

News, groups, tactics and planning.
User avatar
dakku
WARIERTankLOLBBQ
Posts: 135
Joined: Tue Jan 05, 2010 2:26 am
Contact:

Ghid pentru intrarea la raiduri si FAQ (Pandaria update):

Postby dakku » Thu Jul 14, 2011 1:59 am

Ghid pentru intrarea la raiduri si FAQ:

1. Locurile, unde am loc ?
Momentan exista o singura grupa.

Reguli de aur pentru alts:
Gradu wrote:Daca eu as fi alt, as veni si as ajuta fara loot. Dar as veni 1-2-3-4 sapt. Daca in continuare n-as lua nimic, pai atunci ce sens are sa vin? Si inteleg si ca omul vrea ceva. De asta ar fi bine ca alturile care se duc colo-colo sa incerce sa fie ceva ce nu exista deja in grupa. Iar daca chiar nu merge.. pai hai sa vedem despre ce item este vorba si cat castig aduce acel item. Pt ca daca itemul e un relic de ex de lvl 378, si altul are de lvl 333 de ex iar altul are de lvl 365... sa ma scuze orisicine, dar e mai bine sa fie dat altului. Cu conditia sa mai ajute si pe viitor, normal, nu azi a fost altul asta si data viitoare nu mai vin cu el ca doar trebuie si pe alt alt sa iau relicul de 378. Daca insa altul are de 333 si mainul are de 333, atunci e mai bine sa ia mainul si tura viitoare ia acel alt. Si uite asa e interesat altul sa vina si la raidul urmator stiind ca il ia el.


TL;DR version:
-alts au drept de loot, cat timp sunt un membru STABIL al grupei.
-se promoveaza regula de fair play intre alt si main (altul SA INCERCE -nu obligat- sa ofere prioritate mainului la loot, in cazul in care acesta are nevoie)
-DACA altul este mai activ, si mai des folosit decat main-ul altcuiva, automat se urmareste interesul grupei in sine (prioritatea va fi in favoarea altului)

2. Bun, dar nu prea am timp de raid, ce fac ?
LFR.

In WOW, celebra zicala se modifica in "pauzele lungi/mici si dese, cheia marilor .. .. .. pauze in continuare".
Pentru a experimenta jocul la maxim, este necesar TIMP si ABILITATE pentru a performa cel putin la nivelul mediu al grupului din care faci parte. Problemele cu timpul se pot rezolva (planifica dupa cum esti TU disponibil), daca excelezi in a scoate MAXIM din caracterul tau.

Ca orice joc "de munca", distractia in PVE/raiding vine prin PROGRES. Problemele cu atitudinea fata de progres, incapabilitatea de a performa SI lipsa timpului, conduc spre calea de iesire.
<incoming soviet russia quote>
Nu stii ? Esti LIBER SI INCURAJAT sa ceri ajutor. Ori in joc, ori pe forum.
Nu poti cu timpul ? Incercam sa o rezolvam prin planificare.
Nu vrei sa inveti/Nu poti? Atunci nu mai avem ce face pentru tine in materie de raiding si ai 2 optiuni: ori rank Social, ori /gquit.

3. Vreau sa merg in raiduri, dar n-am gear (/am gear praf/nu ma ajuta nimeni cu gearul!!/lumea evita sa ma ia la raiduri!!) - DE CE ?!
Gradu wrote:Ala care sta toata ziua acasa nu intelege de ce celalalt nu si-a pus inca enchant pe umeri. Celalalt nu intelege de ce primul ii reproseaza asta cand el a bagat la munca de i-a iesit pe nas. Altii nu inteleg ca daca tot vor sa raiduiasca trebuie sa faca eforturi pt ca nu-l cara nimeni in spate.


Oamenii in special raiderii, apreciaza playerii care contribuie maxim la grup, realizandu-si exemplar "task-ul" si care nu asteapta sa le dea mura-n gura altii. Munca si timpul investit in caracterul tau, fara sa astepti mura-n gura sau piese primite de'a moaca ca sa fii in stare sa-ti faci treaba, practic ASIGURA UN LOC IN ORICE GRUP DE RAIDING.

Daca nici in Pandaria nu sunt destule optiuni sa te imbraci singur... lasa-te de joc.

Guildul ESTE o echipa, dar o echipa compusa din piese exact ca o masinarie.
Cand una din piese nu merge cum trebuie, sau NU la nivelul celorlalte, trage in jos directia si parcursul
guildului. Uneori exista componente care sa-i preia functiile, dar cedeaza si ele in timp.

Ce inseamna asta ? Exact ca si in viata, nimeni nu se bucura cand trebuie sa care in spate pe altul. Cat timp fiecare isi face treaba, isi asigura gearul si scoate maxim din caracterul lor, masinaria merge cum trebuie.
Nimeni nu s-a nascut invatat, nimeni nu s-a nascut IMBRACAT, timpul in care o piesa AJUNGE INTR-UN FINAL la nivelul celorlalte NU ESTE RELEVANT cat timp fiecare si-a facut PARTEA LUI DIN MUNCA.

Esti activ ? Scoti maxim din caracterul tau ? Nu ai tunnel vision in timpul raidului ?
Felicitari! Esti candidatul perfect!

4. OK, dar cum imi fac gearul ? (in cazul in care vrei sa participi cu succes la raiduri)
Gradu wrote: daca vrem sa raidam hai sa fortam un pic pe mainuri. Sa nu mai stam pe 3 caractere in acelasi timp dar sa ne plangem ca n-am avut timp pt main. Adica daca ai stat la serviciu si n-ai avut timp de main e ok. Daca insa ti-ai gearuit altul in timpul in care puteai sa mai pui 1-2 iteme pe main, nu e o scuza faptul ca muncesti. Hai sa ne punem un pic la curent cu noutatile. S-a bagat un patch nou. Trebuie sa modific ceva in tree? Trebuie mers pe alte stats decat ce am eu pe mine? Au aparut iteme noi care pot fi luate f usor?


Sunt numeroase metode, cea mai rapida fiind AH-ul. N-ai gold ? Urmeaza instructiunile:
- FARM FARM GRIND GRIND FARM GRIND (ori gold, ori rep, ori quests, ori dungeons). NU este placut, NU este fun, dar asta-i clasica si cea mai buna metoda.
Decat sa-ti cresti 10 caractere, mai bine petreci timpul farmand o reputatie si incerci sa ai 1 char BUN si echipat.
Decat sa-ti farmezi cine stie ce tabard sau pet, mai bine incearca sa cauti fiecare heroica/quest item care ti-ar putea oferi un item mai bun in slot decat cel pe care-l ai deja.
Decat sa mergi pe principiul "las' ca merge si asa", mai bine incearca sa aflii o rotatie mai buna, un addon sa te ajute, un sfat despre gearul tau. Indiferent daca esti healer/tank/dps, incearca sa fii mereu in topul recount. Daca nu esti, incearca sa aflii ce ai facut gresit.

5. N-am timp/chef, plm, e doar un joc, pentru ce sa-mi bat atata capul.
Atunci incearca sa nu afectezi pe altii, si fa-ti treaba in liniste.

Return to “Raids.”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users