Regulament altchars.

User avatar
dakku
WARIERTankLOLBBQ
Posts: 135
Joined: Tue Jan 05, 2010 2:26 am
Contact:

Regulament altchars.

Postby dakku » Tue Jan 05, 2010 4:39 am

Inainte de toate, ce trebuie retinut:
a. Nu esti obligat sa vii pe altchar.
b. Guildul are un sistem DKP. Sistemul DKP este echivalentul unui sistem monetar. Participi la raid (aka participi la munca) primesti puncte DKP (aka salariul). Sistemul DKP lucreaza cu cate un singur caracter. Main sau alt, fiecare este si reprezinta un caracter diferit. NU se aduna punctele de pe un caracter pe altul, si nu se transfera.

- In ICC25 si orice raid de progres/farm pe 25man altcharurile pot veni doar daca este nevoie in raid de clasa/tipul clasei respective/omul respectiv. Acestea sunt ca orice alt caracter, primesc separat dkp (nu au nicio legatura cu main charul).
Ce inseamna asta ? Daca exista un main care este capabil sa-si joace rolul in raid, acesta are prioritate la intrarea in raid in fata altcharului.

Nu stam prea grozav cu oamenii in guild (ca numar si cateodata si calitate) si de aceea altcharurile SUNT (uneori) NECESARE PENTRU SUCCESUL RAIDULUI.

FAQ & expresii celebre:

1. Imi place ca Gogu vine ca dps in raidul nostru si este top dps si raidul are succes care nu ar fi posibil fara omul respectiv, dar nu sunt de acord ca el sa looteze inaintea mea pt ca este altcaracter al unui membru din guild.

NEWS FLASH: esti nesimtit (uneori putand fi atribuit termenul de "fomist").
Sa-ti explic (cu caps, ca pentru chiori):
EXISTA SISTEM DKP. EL A PARTICIPAT LA UN NUMAR DE RAIDURI, SI A ACUMULAT UN ANUMIT NUMAR DE PUNCTE DKP (separat de numarul de puncte de pe caracterul main; da, daca vii cu altchar in raid pornesti de la ZERO dkp).

Unii accepta conditia de "incepi cu ZERO dkp" si vin pe altchar pentru ca vor sa ajute raidul sau pur si simplu s-au plictisit de main. Este ok, cat timp este capabil sa scoata dps/sa dea heal/sa tankeze/ sa-si indeplineasca rolul din raid cu succes.

Trebuie inteles un lucru:
Ca orice alt player nou din guild, altcharul participa la raid cat si restul persoanelor. In spatele altcharului este tot un om, ca si mainul, care isi pierde timpul cu alti 24 de oameni in vederea parcurgerii unui raid.
Altcharul nu trebuie tratat ca un prost. Nimeni nu vrea sa vina la raid pe degeaba. Nimeni nu vrea sa-si piarda timpul intr-un raid ca la sfarsit sa i se atribuie eticheta de "altchar" si sa i se retraga dreptul de loot.

2. Am asteptat X timp pentru itemul respectiv si acum mi l-a luat Gogu pe altchar pentru ca a bidat mai multe puncte dkp decat mine.

Condoleante. Daca astepti de o caruta de timp itemul respectiv, inseamna ca esti tare-n dkp-uri. Inseamna ca-ti permiti sa bidezi un numar mai mare decat Gogu pentru itemul respectiv. Ca nu vrei sa bidezi si incepi sa faci scandal ca Gogu a venit pe altchar si ti-a furat itemul, este problema ta. Ti se atribuie termenul de "gigi contra" ca sa nu spunem "fomist" sau "scandalagiu" si mergem mai departe.

3. De ce se iau altchar in raid cand sunt mainuri disponibile ?
Poate ca nu sunt capabile mainurile disponibile in acel moment. Poate ca raid leaderul considera ca altcharul persoanei X asigura un procent mai mare de succes al raidului decat mainul disponibil. Poate ca Vadim ajunge presedinte.

4. Din cate am vazut, altcharurile mai nou au prioritate in fata mainurilor.
Gresit. Te-as face chior sau troll pt ca arunci aiurea cu noroi in fata unora dar ma abtin. Nu a zis nimeni asa ceva. In guild in principal domina regulile de bun-simt. Daca nu intelegi, poate e mai bine sa-ti cauti alt guild. Nu ne plac scenele de drama in care Gigi da leave ca sa faca valuri de care nu avem nevoie. Ne place linistea.
Nu avem mainuri capabile destule, se ia o persoana capabila pe altchar in vederea succesului raidului.
Ti-a luat itemul pentru ca a bidat mai mult ca tine desi tu aveai mai multe puncte dkp acumulate si faci scandal ca e altchar ? Pa.


Rezumat:
Singura "restrictie" aplicata altcharului, este ca main charul are prioritate la intrarea (selectarea) in raid. Daca exista un main char capabil sa-si indeplineasca rolul, va avea loc asigurat in raid inaintea altcharului.
Altcharul are dkp separate de main char.


Daca mai sunt intrebari/nelamuriri/sugestii, folositi rubrica de Sugestii.

-poate fi modificat/updatat-

Return to “News & rules.”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users